Αναζήτηση στο site


Επαφή

Timotheosmichas-com
Ανδρομάχης 63
Καλλιθέα
17672

2109566887
κινητό 6937422232

E-mail: timotheosm@gmail.com

Σχετικά με εμάς

Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Απεφίτησα το 1969.

Ειδικεύτηκα  στην Δερματολογία Αφροδισιολογία στα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός ( 1971-1972 ) και Ανδρέας Συγγρός ( 1973-1974) Μετά τις εξετάσεις ειδικότητας  ( Φεβρουάριος 1974) εργάστηκα μέχρι τον Ιούνιο 1974 σαν Πανεπιστημιακός Βοηθός στο Νοσοκομείο Συγγρός και στην συνέχεια ώς τον Δεκέμβριο του 1978 σαν ειδικευμένος Δερματολόγος στο Δερματολογικό τμήμα του Ευαγγελισμού.  Μέχρι τον Ιούνιο 2003 εργάστηκα σαν Θεραπευτής Ιατρός στο ΙΚΑ  Καλλιθέας.

 Από το 1981 διατηρώ ιδιωτικό ιατρείο στην Καλλιθέα στην οδό Ανδρομάχης  63.

 Είμαι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρίας , της European Academy of Dermatology και της American Academy of Dermatilogy. Eίμαι  μέλος του Συνδέσμου Χριστιανών Ιατρών και Οδοντιατρών..  ¨Εχω πολλές φορές συμμετάσχει με εργασίες στις συνεδριάσεις της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρίας και της European Academy of Dermatology. Επίσης έχω παρακολουθήσει τα συνέδρια των ώς άνω επιστημονικών εταιριών καθώς και της American Academy of Dermatology.

Προσπαθώντας πάντα να ενημερώνομα  στις προόδους της Ιατρικής  είμαι συνδρομητής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά όπως στα Journal of the American Academy of Dermatology, New England Journal of Medicine, Journal of the European Journal of Dermatology, ως και των Αρχείων Νοσομομείου Συγγρός,JAMAS Dermatology.

Παράλληλα παρακολουθώ στο διαδίκτυο ιατρικά sites όπως το Medscape, PubMed,  και άλλα.

Ομιλώ Αγγλικά Γαλλικά και Αραβικά

Στο ιατρείο με επισκέπτονται ασθενείς όλων των ηλικιών από 1 μηνός έως 99 ετών  με ποικίλα προβλήματα δερματολογικών νόσων ή νόσων που ανήκουν στις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες. 

Οι πιο συνήθισμένες παθήσεις που απασχολούν τους ασθενείς είναι Δερματίτιδες όλων των μορφών , όπως Δερματίτιδα χεριών από επαφή ,ατοπική δερματίτιδα, δερματίτιδα δυσιδρωσική κ.α. Η ψωρίαση που είναι χρονία νόσος αποτελεί μια άλλη αιτία για επίσκεψη στο ιατρείο. Στους νεόυς βλέπω συχνα ακμή αλλά και ειδικά στην ηλικία που αρχίζει η σεξουλική δραστηριότητα  πολλά περιστατικά με οξυτενή κονδυλώματα, ουρηθρίτιδες ,μολυσματική τέρμινθο και  άλλα. Στο δέρμα εκδηλώνονται πολλές μολυσματικές νόσοι όπως δοθιήνες (  Λαικά καλόγεροι) μολυσματικό κηρίο, ερυσίπελας που οφείλονται στα μικρόβια σταφυλόκοκκο χρυσίζοντα και στρεπτόκοκκο που πολλές φορές αποτελούν μέρος της χλωρίδας του δέρματος. Αλλα μεταδοτικά νοσήματα που βλέπω συχνά  είναι οι μυρμηκιές ( ακροχορδόνες) μυκητιάσεις , ερπητας απλούς ,έρπητας ζωστ'ηρας. Τα εξαρτήματα του δέρματος (τρίχες και νύχια) παρουσιάζουν προβλήματα . Από τα μαλλιά συχνότερο πρόβληματα είναι η ανδρογεννητική αλωπεκία ανδρών και γυναικών , η γυροειδής αλωπεκία και οι ουλωτικές αλωπεκίες. Στα νύχια εκτός από τις ονυχομυκητιάσεις συνήθη προβλήματα είναι ονυχολύσεις,ονυχοδυστροφίες ψωριασική ονυχία κ.α.

Σαν γενικότερες συμβουλές στο κοινό θα έλεγα πως η απλή τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας χωρις υπερβολές, μας προστατεύουν από  πολλές μολυσματικές ασθένειες του δέρματος. Για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα η καλύτερη συμβουλή είναι η αυστηρή διατήρηση μιας μόνο σταθερής σχέσης ( Αλλά επειδή αυτή η συμβουλή θεωρείται παρωχημένη για πολλούς, τουλάχιστον πάρτε τα στοιχειώδη μέσα προφύλαξης)Καλό θα ήταν μέσα στην εποχή που ζούμε οι γονείς μικρων κοριτσιών να φροντίσουν για τον εμβολιασμό τους έναντι του ιού HPV . Για τις μυρμηκιές πέλματος προσέχετε στα κολυμβητήρια να μην βαδίζετε ξυπόλυτοι στα αποδυτήρια ή ντουζ.Το ίδιο ισχύει για τις ονυχομυκητιάσεις και μυκητιάσεις πέλματος, όταν αντιμετωπίζουμε μικροβιακές λοιμώξεις όπως δοθιήνες και μολυσματικό κηρίο προσοχή σε κοινόχρηστα αντικείμενα ( πετσέτες κλπ.)καλή καθαριότητα και χρήση αντισηψίας.

Καλό είναι να μη παρασυρόμαστε από κάποιες υπερβολές του  internet που συμβουλεύουν τον κόσμο να μη εμβολιάζουν τα παιδιά τους με αποτέλεσμα να επανεμφανίζονται ",ξεχασμένες" αρρώστιες όπως η πολιομυελίτις και η ιλαρά.